José Luis Cabo imparteix el novedós seminari Exportació de Serveis a CEIM

16/06/2009 – Més de 50 professionals d’empreses madrilenyes del sector serveis van assistir a la conferència impartida per José Luis Cabo, director de Barnamarketing Integral, sota el títol “Exportación de servicios. Un nuevo reto”.

El saló d’actes de Promomadrid va acollir la celebració del seminari “Exportación de Servicios. Un nuevo reto”, organitzat per la Confederació d’Empresaris de Madrid (CEIM), al desenvolupament del qual van participar Promomadrid i l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX).

Els assistents superaven el mig centenar i procedien, la majoria, d’empreses que ja exporten els seus serveis a l’actualitat, o bé que planifiquen la sortida a l’exterior. Entre d’altres, els principals sectors als quals pertanyen els assistents a l’acte eren els de consultoria informàtica, consultoria mediambiental, enginyeria, arquitectura, sector immobiliari, així com també empreses de logística i transport.

Durant la sessió, dirigida per Jesús Rodríguez, del Departament d’Internacional de CEIM, José Luis Cabo va parlar dels aspectes més pràctics de la internacionalització del sector serveis, parant especial atenció a la comparació entre les variables que diferencien les vendes a l’exterior de productes i les de serveis; les maneres de crear una correcta xarxa de contactes; com fer una investigació de mercats, així com variables de màrqueting i de fiscalitat internacional.

El Seminari, una novetat temàtica de Barnamarketing Integral, va proporcionar als assistents una base de coneixements pràctics que poden posar les bases per a una correcta implantació a l’exterior.