La Cambra de Comerç de La Rioja compta amb Barnamarketing en el seu cicle de jornades sobre Comerç Exterior

05/05/2011 – El cicle s’emmarca en el Pla Global Rioja, al costat del Govern de la Rioja, a través d’ADER i l’ICEX, i es compon de cinc sessions informatives que tindran un cost reduït i que es desenvoluparan entre el proper 11 de maig i el 11 de juliol i es celebraran a la sala d’actes de la Cambra de Comerç i Indústria de la Rioja (Gran Via 7, 2a planta). Les jornades tenen un nexe comú, la Internacionalització, però una temàtica específica molt diversa, especialment dissenyades en funció de les necessitats de les empreses Rioja.

Conscient de la importància que el comerç exterior ha adquirit en el terreny empresarial, la Cambra de Comerç de la Rioja ha incrementat esforços en aquesta àrea, específicament en el terreny de la comercialització i les dificultats que susciten les operacions mercantils que es realitzen a l’exterior .

La Cambra veu amb certa preocupació com La Rioja, tot i seguir ostentant alguns dels millors indicadors de comerç exterior del país, està perdent part de l’avantatge que tenia respecte a la mitjana nacional en dades com la taxa de cobertura o els increments superiors a la mitjana en les importacions i inferiors en el terreny de les exportacions.

En el cicle es tractaran aspectes com les Operacions Triangulars en el Comerç Exterior, la Càrrega fiscal en l’activitat internacional, la gestió d’importacions i compres internacionals, la importància dels agents comercials, i sobre Com elaborar ofertes i tarifes de preus internacionals, entre altres.

El programa de jornades serà el següent:

– 11 de maig: Operacions Triangulars en el comerç exterior.
Un seminari que tractarà de respondre a preguntes com què passa quan es ven una mercaderia a un client d’un país lliurant a una altra empresa d’un altre país? Què passa quan compro a un proveïdor d’un país i la mercaderia m’arriba directament d’una altra empresa d’un altre país diferent? També es parlarà de la figura de l’intermediari i es presentaran casos singulars i exemples pràctics.

– 24 de maig: Com minimitzar la càrrega fiscal en l’activitat internacional de l’empresa.
En aquest seminari de sis hores s’oferirà una anàlisi dels deutes de l’exportador i l’importador cap a les duanes que intervenen en una operació de comerç internacional i també s’oferiran claus sobre com aconseguir que l’impacte fiscal sobre una empresa internacional sigui el menor possible.

– 14 de juny: Gestió d’importacions i compres internacionals.
En aquest seminari es donaran eines per investigar els mercats exteriors a la recerca de productes, realitzar físicament les importacions, conèixer el cicle financer de la compravenda, etc.

– 30 de juny: Els agents comercials a l’exterior. Perfils i pautes de treball. Com triar.
L’agent comercial és un gran subministrador d’informació i un possible intermediari de les nostres vendes a l’exterior. Per aquest motiu com exportadors haguem saber on ho trobo, on treballen o quines diferències trobem d’un país a un altre? Sobre aquestes claus girarà la conferència del dia 30 de juny.

– 11 de juliol: Com elaborar ofertes internacionals i crear la tarifa de preus internacionals a partir dels Incoterms 2010.
El cicle es tancarà amb un seminari pràctic on s’ensenya a elaborar una oferta ja presentar-la de manera que vengui amb èxit. Es realitzarà un exercici de creació de tarifa per a diferents Incoterms i quantitats de producte i també es durà a terme un exercici pràctic de negociació de preus.

Font: www.camararioja.com