Novena edició de la Borsa d’Especialistes a la Cambra de Lleida

19/09/2011 – Barnamarketing assumeix, per cinquè any consecutiu, la direcció tècnica de la Borsa de Treball d’Especialistes en Comerç Internacional que enguany assoleix la novena edició.

Una dotzena d’alumnes participa en aquesta nova edició del curs, organitzat per l’ens cameral i amb el patrocini de “la Caixa”, que s’adreça a estudiants i empreses amb la finalitat, d’una banda, de formar els seleccionats de manera gratuïta en el camp del comerç internacional i facilitar-los l’accés al món laboral i, de l’altra, de posar a disposició de les empreses de Lleida una oferta laboral especialitzada, que contribuirà a la seva internacionalització.

El curs formatiu, de 128 hores, analitza tots aquells aspectes que influeixen en la gestió d’un departament de comerç internacional, com ara la gestió administrativa i documental de les operacions internacionals, els preus d’exportació i d’importació, la fiscalitat i les operacions triangulars, la contractació, els mitjans de pagament i el control dels riscos, el màrqueting, el transport i la logística, el finançament, els instruments de foment de l’exportació i les fonts d’informació. A més, enguany s’incorporen matèries innovadores com l’ús de les eines 2.0 i xarxes socials a Internet per a la internacionalització de l’empresa; les noves tendències en el finançament internacional, i monogràfics de com fer negocis amb la Xina, Llatinoamèrica, els Estats Units, països de l’est i països àrabs. Tots aquests seminaris temàtics són impartits per consultors especialistes en aquests mercats que aporta Barnamarketing.

Els 12 alumnes, que han estat prèviament seleccionats, dominen almenys una llengua estrangera, posseeixen diplomatura o llicenciatura universitària o Formació Professional (en branca administrativa, gestió comercial i màrqueting o comerç internacional) i resideixen a les comarques de Lleida. El perfil de les empreses que acolliran aquests professionals respon a firmes no exportadores amb motivació per iniciar la seva internacionalització o firmes exportadores que desitgin consolidar i/o ampliar els seus mercats exteriors.

El curs compta amb una borsa de treball que en les 8 edicions precedents a aconseguit una col·locació del 100% dels alumnes seleccionats.