Curs d’especialització per a tècnics de cambres de comerç

25/10/2013 – Barnarmeting ha format aquest mes 26 tècnics de comerç internacional en un curs d’actualitzazió per a aquests professionals organitzat en coordinació amb el Consell General de Cambres de Catalunya.

Els beneficiaris han estat tècnics de l’àrea de comerç exterior de les diferents cambres de comerç agrupades en aquesta entitat arreu del país, amb l’objectiu de complementar la formació pràctics d’aquests professionals en el desenvolupament de les tasques de mentoring de les empreses del territori que enceten el seu camí en la internacionalització o que volen incrementar la presència en mercats exteriors.

Amb les jornades es persegueix generar un cos metodològic que doni suport en la tasca de consultoria i assessoria a les companyies catalanes, i per això han comptat amb consultors amb una sòlida carrera professional i àmplia experiència en internacionalització d’empreses del nostre país.

El curs ha incorporat en el primer bloc que s’ha impartit matèries i eines per a la diagnosi d’exportació; tria de mercats de destí: càlcul de costos i establiment de tarifes de preus; recerca i gestió de contactes de col·laboració per a la intermediació; anàlisi financera-econòmica de l’empresa exportadora, i elecció dels millors mitjans de pagament, en funció dels països de destinació.

Està prevista una segona acció formativa en els primers mesos de 2014 amb sessions relacionades amb la fiscalitat internacional, les inversions a l’estranger o l’ús de les eines 2.0 d’Internet, entre d’altres.