Interés de les empreses gallegues pel seminari “Cómo crear un Plan de Comunicación”

03/11/2010 – L’Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), conjuntament amb la Cambra de Comerç de Tui, va organitzar el passat 3 de novembre la ponència de José Luis Cabo, director de Barnamarketing, amb una clara orientació pràctica per la internacionalització de les empreses de les Rias Baixas.

Més de 35 empreses inscrites van participar en el Seminari, presentat pel Sr José María Fonseca, màxim responsable de Bodegas Terras Gauda, nou president de la Fundació per a la Cultura del Vi a Espanya i president del Comitè de Comerç Exterior de la Cambra de Comerç de Tui.

Durant la jornada, José Luis Cabo va abordar aspectes relacionats amb la importància de la comunicació, com a eina de màrqueting que tracta d’informar, influir i persuadir els potencials consumidors en el mercat de destinació sobre els beneficis que té un producte o servei. Va destacar que la comunicació es basa en informar sobre els beneficis del producte, la marca com a valor de posicionament i la imatge de la companyia.

Cabo va indicar que l’experiència en l’àmbit internacional ha demostrat que un únic argument de venda en els mercats
internacionals no funciona. D’aquesta manera, el mix de comunicació ens permet treballar amb diferents alternatives per aconseguir els nostres objectius.

A la sessió van estar presents també el Sr Gumersindo Alonso Gestoso, President de la Cambra Oficial de Comerç Indústria i Navegació de Tui, i el Sr Javier Tena García, Director Territorial de Comerç, Delegat de l’ICEX a Galícia.