Cooperació internacional amb el sector hortofrutícola de Colòmbia

01/06/2013 – Barnamarketing ha participat en la formació i assessorament d’un grup d’empresaris del Departament del Huila (Colòmbia) per conèixer la realitat econòmica del sector de les fruites i verdures a Europa o els ha donat eines per a la importació i exportació dels seus productes.

A Barnamarketing hem participat en el projecte oferint formació en els aspectes de comercialització i confecció de preus internacionals per a les vendes a la Unió Europea.

La delegació de representants d’associacions de productors de fruites i d’entitats vinculades al cooperativisme i al sector agroalimentari del Departament del Huila (Colòmbia) van visitar Catalunya per participar en activitats formatives i visites tècniques durant el mes de juny, amb l’objectiu de transferir el model d’empresa cooperativa del país i cercar oportunitats comercials i de cooperació futura.

La visita es va focalitzar en aspectes de gestió cooperativa a nivell productiu i empresarial, i s’ha emmarcat en un projecte de cooperació internacional liderat per FCAC i ASOCOPH (contrapart colombiana del projecte), que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACC1Ó i l’ACCD.

Durant l’estada, els representants de les empreses colombianes han fet visites tècniques a COOP. Falset, Indulleida i Fruits de Ponent, per analitzar-ne la tecnologia i processos productius, i per establir acords entre les companyies d’ambdós països.