El 10 de setembre es publiquen els nous Incoterms 2020 que seran aplicables des de gener de 2020

 

Vaig tenir l’immens plaer que el director de I.C.C. Spain, Internationational Chamber of Commerce, Jordi Sellarés, em convidarà a participar en el curs-taller “Train the Trainers” sobre les noves Regles Incoterms 2020 que va tenir lloc el passat 19 de juliol, a Madrid, al qual vam acudir convidats uns 25 formadors- consultors seleccionats d’Espanya i Portugal als que ens van anticipar, amb caràcter confidencial, les canvis, variacions i nous criteris existents per als nous incoterms 2020, d’imminent aplicació.

El Taller pràctic va ser a càrrec de Cristoph Martin Radtke, Co Chair del Incoterms 2020 drafting Group i director del Commercial Group de I.C.C. França.

A la jornada es van analitzar els canvis respecte a Incoterms 2010 i sobretot es va incidir profundament en aspectes clau, com la responsabilitat, lliurament, manipulacions portuàries, modalitats i recomanacions d’ús en funció de diferents criteris.

Estem a l’espera que la Cambra de Comerç internacional editi de forma imminent la guia d’ús dels Incoterms 2020, eina imprescindible per als professionals relacionats amb el comerç exterior.