Barnamarketing col·labora en un projecte de cooperació amb la República de Guinea

04/05/2009 – La Consultoria Barnamarketing Integral ha col·laborat amb IVEAEMPA, Patronal del sector pesquer, per al desenvolupament del projecte “Cooperación y Futuro de la Pesca entre Guinea Conakry y España”, finançat pel Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació.

Barnamarketing ha participat activament en l’elaboració del projecte “Cooperación y futuro de la pesca entre Guinea Conakry y España”, l’objectiu del qual és assolir la professionalització del sector pesquer al país africà mitjançant la implementació de polítiques formatives i eines de gestió que permetin la sostenibilitat en aquesta professió.

A l’actualitat, la República de Guinea és un dels territoris més empobrits del món, malgrat disposar d’importants fonts de recursos naturals com la bauxita o els diamants, que són explotades principalment per multinacionals estrangeres. El sector pesquer té una carència de recursos tecnològics que permeten un control de la pròpia flota, així com dels vaixells internacionals que, sovint, fan captures a zones prohibides.

D’altra banda, la manca de recursos ha portat també al tancament de les fronteres de la Unió Europea als productes de la mar procedents del país, donat que es considera que no s’acompleix amb els estàndards mínims de salubritat en el tractament del peix, pel que no supera els tests de seguretat alimentària.

Per tant, es fa necessari a Guinea un pla estratègic del sector pesquer que, amb una correcta gestió de l’ajut internacional, professionalitzi i desenvolupi les competències en aquest àmbit. Aquest ha estat l’objectiu del projecte desenvolupat per la Patronal del sector pesquer a Espanya, IVEAEMPA, i en el desenvolupament del qual ha participat activament Barnamarketing Integral.